Hyttivene opas

Mikä on hyttivene?

Ohjaushyttiveneen suosio on kasvanut viime vuosina ja markkinoille on tullut paljon uusia vaihtoehtoja. Samalla on suuri ero siinä, miten valmistajat valmistavat nämä veneet ja miten tilaa hyödynnetään. Hyttiveneen etuna on, että sitä voidaan käyttää ympärivuotisena veneenä.

Kenelle hyttivene sopii?

Ohjaushyttivene on tietyn kokoisuutensa vuoksi usein hyvä viikonloppuvene tai jopa vene perheille, jotka haluavat lomailla viikon merellä. Tämä tietysti riippuu siitä, millaisia ​​varusteita veneessä on.
Hieman yksinkertaisemman tuntuiset ohjaushyttiveneet voivat sopia myös kalastajalle hyvin (sekä harrastus- että ammattilainen). Tässä ohjaamolla varustetut ohjaushyttiveneet vedetään hyvin eteenpäin keulaa kohti ja iso peräkansi on parempi.
Tämän tyyppinen vene sopii hyvin työmatkailijoille, niille, jotka käyttävät venettä aktiivisena kulkuvälineenä töihin ja takaisin ja/tai asuvat saarella.
Yleisesti ottaen ohjaushyttivene on erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat käyttää venettä ympäri vuoden.

Monessa hyttivenessä on korkea mukavuustaso. Hytin koko riippuu siitä, kuinka kaukana ohjaamo sijaitsee. Jotkut hyttiveneet toimitetaan läpikäveltävänä; eli voit helposti siirtyä peräkannelta keulaan veneen läpi. Nämä ovat asioita, joita sinun tulee etsiä ohjaamolla varustetusta veneestä:

 • Nukkumatila: Sopiiko veneeseen 2 vai 3 henkilöä hytissä?
 • WC: Onko katsomassasi veneessä erillinen wc tai wc esim patjan alla?
 • Valaistus: Miten ohjaamo on valaistu, ja onko valaistustoimintojen käyttö helppoa ja yksinkertaista?

 

Rungon muotoilu, toiminta ja kannen muotoilu - mitä voit odottaa hyttiveneeltä

Rungon suunnittelu ja äänenvaimennus ovat tärkeitä ohjaushyttiveneissä. Täällä kannattaa käydä koeajolla, jotta saat kokemuksen siitä, miten runko koetaan. Rungon suunnittelulla on suuri vaikutus plaanikynnykseen, matkanopeuteen ja huippunopeuteen sekä sivutuulen vaikutukseen.

 • Jyrkemmät runkokulmat ovat yleensä urheilullisempia ajo-ominaisuuksia
 • Korkeat päällirakenteet ovat yleensä alttiimpia sivutuulelle

 

Hyttiveneen varusteet – mihin kannattaa keskittyä?

Tekniset ratkaisut

 • Pantry: Miten keitinlevy ja pesuallas on kiinnitetty veneeseen?
 • Missä valokytkimet ja valokytkinpaneeli sijaitsevat?
 • Millainen jäähdytyslaatikko/jääkaappiratkaisu veneessä on? Kuinka paljon kapasiteettia jääkaapissa/laatikossa on sinun/heidän tarpeidesi mukaan?

Ajoapuvälineet

Ohjaushyttivenekategoriassa voi olla monia apuvälineitä, jotka helpottavat huomattavasti ajamista ja lisäämistä ja saavat sinut näyttämään sankarilta joka kerta. Olemme koonneet joukon apuvälineitä, joita sinun tulee etsiä, kun katsot ohjaushyttivenettä sinulle:

 • Keula- ja peräpotkuri: Keulapotkuri ja/tai peräpotkuri on arvokas apu tämän tyyppisissä veneissä. Syynä on sekä koko että tuulensuoja. Tämä on suhteellisen edullinen yksinkertaistus arkeen veneessä!
 • Trimmilevyt: Monissa veneissä on nyt automaattisella trimmauksella varustetut trimmilevyt. Nämä auttavat pitämään veneen mahdollisimman suorana ( kohti horisonttia ) myös vaikeissa olosuhteissa, joissa on paljon sivutuulta. Tämä varustus voi olla erityisen hyödyllinen, jos sinulla on hyttivene, jossa on korkea kansirakenne.
 • Ankkurivinssi: Sähköinen ankkurivinssi on mukavan tuntuinen, joten kiinnitys luonnollisessa satamassa on helppoa.
 • Kuljettajan ovi: Tämä voidaan helposti aliarvioida, mutta jos ajat isolla ohjaushyttiveneellä yksin ja joudut laituriin ahtaassa tai vilkkaassa venesatamassa, avoin kuljettajan ovi oikealla puolella (oikealla ohjausasennossa) voi olla se yksityiskohta, joka yhtäkkiä helpottaa lisäämistä. Etsi erityisesti pollaria kuljettajan paikan ja oven läheltä, silloin on helppoa kiinnittää vene nopeasti.

Etukannella ja takakannella tilaa

 • Aurinkotaso ja oleskelu keulassa: tämä riippuu tietysti suunnittelusta; kuinka kaukana ohjaushytti sijaitsee? Tämä alue on aivan ihana käyttää rentoutumiseen ja sinulla on hyvä yleiskuva. Erityisen tärkeää, jos haluat käyttää venettä ensisijaisesti rentoutumiseen ja lomailuun.
 • Ratkaisut peräkannille ja uimatasoille: Monissa ohjaushyttiveneissä on modulaarinen peräkansi; eli voit itse päättää, miltä istuma- ja säilytystilan tulee näyttää. Tarkista tämä huolellisesti ja mukauta tarpeitasi
 • Vinkkejä! Tarkista veneen kuomuratkaisu: tässä on eroja, jotka on sovitettu veneen ensisijaiseen käyttöalueeseen (esim. kalastus vs. loma)

Tavaratila

 • Onko matkatavaroille hyviä säilytystiloja?: Voi olla hyvä tehdä hyvä kierros näkemässäsi veneessä. Miten varastotilat toimivat, miten ne sijaitsevat ja kuinka helppoa niitä on sinun käyttää?
 • Miltä wc-/kylpyhuoneratkaisut näyttävät? Entä kaappitila ja kaappi/laatikko

Katot ja ovet:

 • Sähkökäyttöiset kattoluukut ovat tulleet erittäin suosituiksi ja antavat sinulle avoimen veneen tunteen. Tämä on tärkeä yksityiskohta, joka lisää mukavuutta ja hyvää kesätunnetta, kun lähdet ulos kuumana kesäpäivänä. Se mahdollistaa myös ohjaamon aktiivisemman käytön myös kesäpäivinä.
 • Miten ovet sijaitsevat? Onko niitä lisää, ja missä määrin niitä avataan? Saat paljon kevyemmän ja ilmavamman tunteen ratkaisuilla, joissa on suurempia aukkoja ja enemmän aukkoja. Jos haluat ottaa monet mukaan matkalle, iso oviaukko peräkannelle koetaan myös sosiaalisemmaksi veneeksi.

Navigointi:

 • Miten ohjaamo on asennettu? Monissa ohjaushyttiveneissä on 2 näyttöä, tämä on erittäin suositeltavaa! Sitten eri näytöllä on moottoritiedot ja kartat, mikä on erittäin mukavaa, varsinkin kun navigoit hämärässä tai pimeässä.